Kako pravilno naneti tečni puder

anajankovic | 16 Nov, 2008, 17:31 | Generalna | (4213 Reads)
Tečni puder

Kada ste u potrazi za podlogom za šminku, ponesite ogledalce sa sobom da biste mogli da stavite boju na lice i zatim proverite kako ona izgleda kada izađete. Nijansa koja izgleda savršeno na vašoj koži pri veštačkoj svetlosti unutar radnje, može da izgleda užasno na dnevnoj svetlosti.

Prava podloga za vas mora da bude praktično nevidljiva kada je nanesete na kožu između obraza i vilice.

Nabavite sebi sezonske podloge. Boja vaše kože i njene potrebe menjaju se tokom godine, tako da je mala verovatnoća da će jedna podloga izgledati savršeno tokom svih 12 meseci. Koristite neznatno obojenu hidratantnu formulu tokom letnjih meseci kada vam je koža najtamnija, a svetliju podlogu sačuvajte za zimu. Nijansu koja je nešto između ove dve koristite tokom proleća i jeseni.

Za najbolje rezultate, vaša koža mora da bude čista, tonirana i hidrirana. Nanesite podlogu na sredinu lica, preko nosa i obraza, zatim razmažite preko celog lica.

Da biste olakšali nanošenje i izbegli preterano našminkani izgled, uvek namažite kožu hidratantnom kremom pre nanošenja podloge i ostavite je nekoliko minuta da se krema upije.

Ukoliko koristite tečnu podlogu, uvek promućkajte bočicu pre upotrebe. Pigmenti mogu da se slegnu na dnu i učine da koža izgleda neujednačeno našminkana.

Za savršeno nanošenje tečne ili stik podloge, savetujemo da koristite prste, pre nego sunđerčić. Toplota vaših prstiju pomaže da se podloga lakše otopi na vašoj koži. Sunđerčići za šminku često skliznu preko kože ostavljajući tragove.

Razmažite podlogu na obraze, čelo, nos, bradu, čak i na kapke, počinjući od nosa i krečući se na spolja. Koristite manju ili veću količinu podloge, u zavisnosti od potreba površine koju šminkate – a to ponekad znači da uopšte ne stavite podlogu.

Jednostavan trik za blistavi izgled je upotreba dve različite nijanse podloge. Nanesite vašu pravu nijansu (onu koja je najsličnija tonu vaše kože) na vrat i preko celog lica, zatim nanesite nešto tamniju nijansu na nos.
Trackback URL: http://www.blog.rs/trackback.php?id=41057

Kako pravilno naneti korektor

anajankovic | 16 Nov, 2008, 17:23 | Generalna | (1792 Reads)
Korektor

Krem korektor mora uvek da se nanosi preko tečne podloge. Ako prvo stavite korektor, on se jednostavno obriše prilikom nanošenja podloge.

Profesionalni šmineri se trude da koriste minimalnu količinu korektora i to u blažoj formi. Koristite ga samo na mestima gde je to apsolutno neophodno i vodite računa da se boja savršeno uklopi sa tonom vaše kože. Ako boja izgleda kao da sedi na površini vaše kože, pokušajte prstima da je utupkate.

Senke ispod očiju mogu da se prikriju jednostavnim nanošenjem korektora. Nanesite ga na unutrašnju stranu nosa i pri spoljašnjem uglu kapka, koristeći domali prst. Dodajte malo oko nosa, preko kapaka, i na ostala mesta koja  zahtevaju dodatnu pokrivenost. Važno je da se korektor savršeno sjedini sa kožom.

Flekice i bubuljice se mogu pokriti tako što ćete precizno naneti  korektor malenom četkicom. Takođe možete da ga razmažete prstima.

Nanesite puder u prahu nakon nanošenja korektora. Ukoliko je potrebno da dodatno pokrijete flekicu, možete da nanesete drugi sloj korektora preko pudera, ali vodite računa da ne preterate jer će flekica, u tom slučaju biti očiglednija.
Trackback URL: http://www.blog.rs/trackback.php?id=41051

Kako da se pravilno našminkate u zavisnosti od oblika lica

anajankovic | 16 Nov, 2008, 01:20 | Generalna | (1704 Reads)

Oblik lica

- Četvrtasto lice:
Da biste smekšali četvrtasti oblik lica, koristite tamniju nijansu pudera ili rumenila koju ćete naneti na ivicu vilice. Rumenilo nanesite na jagodice.

- Duguljasto lice:
Da biste vizuelno skratili duguljasto lice ili ublazili izraženu bradu, pređite prirodnom, neznatno tamnijom nijansom rumenila preko brade

- Okruglo lice:
Kontura okruglog lica mora dodatno da se naglasi kako bi lice dobilo na obliku. Neophodno je naneti rumenilo na obraze, kao i tamnije nijanse na liniju vilice kako bi izgladala uvučenije. Naglasite bradu bledim rumenilom.

 

 

Trackback URL: http://www.blog.rs/trackback.php?id=40951

Max factor rumenilo Flawless Perfection Blush

anajankovic | 16 Nov, 2008, 00:51 | Generalna | (1142 Reads)

 

 

 

 

 

Najnovije Max Factor Flawless Perfection Blush rumenilo je prozračno i ima meku teksturu koja se lako i ravnomerno nanosi. Savršeno je za dnevni i za večernji izgled, a jagodice naglašava u jednom potezu. Nanesite ga laganim pokretima od sredine lica, prema korenu kose.Najbolje bi bilo da koristite svoju, veliku četku. Boju rumenila birate prema boji tena, kose i očiju. Ja sam za sebe izabrala broj 235 chestnut. Potrebna je veoma mala količina ovog rumenila da istaknete delove lica koje želite. Ima i sitne šljokice u sebi. Iako nisam ljubitelj šljokica, dopada mi se ovo rumenilo, jer su šljokice veoma diskretne. Pakovanje od 5,5g uz koje se dobija mala četkica, košta oko 950 din.

Trackback URL: http://www.blog.rs/trackback.php?id=40948